Planeta Festival

Nyheter

Nominera till Planetapriset

Nu kan du nominera en artist eller arrangör som med musik, dans eller på annat sätt inspirerar till ett mångkulturellt samhälle. Planetapriset 2017 delas ut på festivalens invigning, 31 oktober på Oceanen. Du nominerar genom att fylla i webbformuläret länkat i denna nyhet. 

OBS! Årets nomineringen är stängd. Priset delas ut på invigningen 31 oktober kl.18.00 på Oceanen.

Årets Inspiratör 2017 kan exempelvis vara ett band som musikaliskt inspirerar, artist  inom dans och musik som inspirerar med sin konstnärliga verksamhet, en arrangör som skapar möjligheter till musik- och dansupplevelser och inspirerar till möten, en kompositör som inspirerar med nyskriven musik, med folk- och världsmusik och dans som utgångspunkt, eller någon som i offentlig debatt inspirerar till eller har lösningar på hur vi skapar inkluderande mötesplatser i ett flerkulturellt samhälle.

Pristagaren ska vara verksam i Västra Götalandsregionen.

 

Planeta Pris Jury 2017:
Patrik Lindgren – Lira Musikmagasin
Kenneth Henriksson – Folkmusikcaféet Allégården
Anna Rudolfsson – Kulturhuset Kåken
Peter Christensen – Konserthuset
Mia Samuelsson – Frilans, fd Konstnärlig ledare för Göteborgs Kulturkalas

Suppleant: Kalle Skatt Söderström – ÖGAT

Jury sammankallare, sekreterare: Vanessa Labañino – Planeta Festival

Tidigare pristagare:
2016 – Gloria Esteban
2015 – Zana Muhammad
2014 – Erika Risinger
2013 – Ahmad al Khatib

Planetapriset delas ut av Folkuniversitetet Göteborg och Planeta Festival.