Festivalnyheter i korthet

161104 Invigningen på Blå Stället i Angered och den efterföljande konserten med World Music Culture Club lockade en fullsatt restaurang Kultur på burk, i onsdags. Förra årets Planeta Pristagare Zana Muhammad delade ut pris till årets vinnare – Grattis Gloria Esteban!

Publikmässigt har det hittills varit en succé på många scener: Les Filles de Illighadad och Kristina Issas konserter på Oceanen drog fulla hus, så även Stadsbibliotekets afrikanska dans- och modeshow och Klubb Ankarets konserter på Café Hängmattan.

Connecting Worlds på Frölunda Kulturhus, med indisk rytmik, arabisk och kurdisk tonalitet och nordisk melodik, spelade på Frölunda Kulturhus igår. De olika musikaliska världarna möts även på Vitlycke Museum på lördag. (OBS på lördag, dagen i det tryckta festivalprogrammet är felaktigt).

Idag kan du bland annat sjunga med Sanba Zao i workshop (Sanba som stod på Stora Teaterns scen tillsammans med Sångensemblen Amanda i onsdags) det blir Bossa nova i Biskopsgårdens kyrka och flera programpunkter på Folkmusikkaféet. Vi ses i festivalvimlet!

Se hela fredagens program

OBS! Söndagens konsert på Konserthuset med Elda & Emel Mathlouthi är dessvärre inställd. Men passa på att se konserten på Kronan Kulturhus i Trollhättan på måndag, fri entré.

cheik_musikens_hus_3_nov_1_e

Cheikh Lô, Musikens Hus, 2 november, foto: Erik Ridderstolpe