Nominera till “Årets Inspiratör”

I samband med att Planeta Festival invigs på Blå Stället, 2 november, kommer Planeta Pris 2016 “Årets Inspiratör” delas ut. Och det är publiken som nominerar (länk nedan).

Det kan exempelvis vara ett band som musikaliskt inspirerar, en arrangör som skapar möjligheter till musikupplevelser och inspirerar till möten, en kompositör som inspirerar med nyskriven musik, med folk- och världsmusik som utgångspunkt, eller någon som i offentlig debatt inspirerar eller har lösningar på hur vi skapar inkluderande mötesplatser i ett flerkulturellt samhälle.

Förra året delades priset ut till Zana Muhammad – för hans orubbliga tro på dialogen och hans skapande av rum för mellanmänskliga möten, som inspirerar till gemensamt lärande och insikter om vikten av allas lika värde, lokalt och globalt.

Planeta och Folkuniversitetet delar ut priset på 10 000 kr.

Pristagaren skall vara verksam i Västra Götalandsregionen.

Pris: 10 000 kr + diplom

Juryn som ska välja en pristagare bland nomineringarna är: Patrik Lindgren (Lira) Mia Samuelsson (Göteborg & Co), Dubravko Grdic (Blå Stället), Kicki Jaballah (Sjumilahallen) Eva Milich (World Dance Company) och Vanessa Labañino (Planeta)

NOMINERA HÄR!

Planeta Festival, med dans och musik från hela världen, 2-6 november.