Tack/Merci/Obrigado/شكر för Planeta Festival 2016!

Det är söndag och årets festival pågår fortfarande på ett par scener i Göteborg och Västsverige. Innan måndagen och vardagen smyger sig på vill vi tacka för de fem värmande och sprakande festivaldagar som trotsade den råa vinterkylan.

Och många minnen kommer fortsätta lysa upp, när nu vintermörkret breder ut sig. En grå slaskig dag i december kanske du plötsligt minns Lena Willemarks kulning, hennes rop efter kor på grönbete… Kanske du minns Sanba Zaos karibiska gung eller Les Filles de Illighadads suggestiva ökenblues, från spelningarna i Majorna och Uddevalla. Kanske du minns brasilianska rytmer i Biskopsgården eller World Music Culture Clubs spelglädje som samlade många av festivalens musiker på jam i Landvetter och Göteborg.  

Kanske du minns den indiska rytmiken, den arabiska och kurdiska tonaliteten och nordiska melodin som samspelade i Frölunda och även i Vitlycke tillsammans med en sprakande eldshow. Kanske minns du Kristina Issas harpa, Cheikh Lôs trumpinnar, Tetras vaggsånger, tangon, schottisen, sagan om krokodilen, koran, marimban, fiolerna och sången på massor av olika språk.

Eller så minns du och blir varm av Gloria Estebans leende när hon, i Angered, fick ta emot årets Planeta Pris.

Om du vill dela med dig av dina höjdpunkter, eller andra intryck från festivalen, skicka ett mejl till festival@planeta.se

Mycket av musiken och dansen från hela världen är även samlat på Facebook och Instagram under hashtaggen #planetafestival16.

Följ oss för fler nyheter.

Tack alla, för Planeta Festival 2016!

PS. Om du vill fortsätta festen, och rusta dig med fler ljusa minnen inför den långa vintern, så hänger festivalen sig kvar i Trollhättan. I morgon (måndag 7 november) spelar tunisiska sångerskan Emel Mathlouti och trion Elda på Kronan Kulturhus. Fri entré!