Planeta Festival

Nyheter

Nominera till Planetapriset

Nu kan du nominera en artist eller arrangör som med musik, dans eller annat sätt inspirerar till ett flerkulturellt samhälle. Planetapriset 2018 delas ut på festivalens invigning. Du nominerar genom att fylla i webbformuläret länkat i denna nyhet. 

OBS! ÅRETS NOMINERING STÄNGD. Vem pristagaren blir meddelas ungefär en vecka innan festivalen.

Årets Inspiratör 2018 kan exempelvis vara ett band som musikaliskt inspirerar, en artist inom dans och musik som inspirerar med sin konstnärliga verksamhet, en arrangör som skapar plats för musik, dans och workshops som inspirerar till att människor med olika bakgrund, ålder och härkomst delar samma upplevelse. Den nominerade kan också vara en kompositör som inspirerar med nyskriven musik, med folk- och världsmusik som utgångspunkt, eller någon som i offentlig debatt inspirerar till, eller har lösningar på, hur vi skapar inkluderande mötesplatser i ett flerkulturellt samhälle.

Priset och prissumman på 10.000 kr delas ut av Folkuniversitetet och Planeta.

Pristagaren ska vara verksam i Västra Götalandsregionen.

Årets nominering är stängd!

Eventet: Invigning: Quarttango och Planetapriset 2018

Tidigare pristagare:
2017 – David Bäck
2016 – Gloria Esteban
2015 – Zana Muhammad
2014 – Erika Risinger
2013 – Ahmad al Khatib

Bilden ovan: Förra årets pristagare David Bäck. Foto: Stig-Magnus Thorsén.