Planeta Festival

Nyheter

Festivalkväll till stöd för ensamkommande

Nu kan du köpa konsertbiljett till rabatterat pris och samtidigt möjliggöra att en festivalkväll till stöd för ensamkommande blir verklighet. Köpet brådskar, innan måndagen den 8 oktober behöver minst 300 biljetter av de cirka 650 tillgängliga ha sålts.

Om 300 biljetter säljs innan 8 oktober möjliggör det att kvällens huvudakt, den afghanska världsartisten Elaha Soroor och hennes band, som bor i London, kan komma till Göteborg (länk till biljettköp nedan). Överskottet under festivalkvällen går oavkortat till Agapes stödverksamhet till ensamkommande unga i Göteborg.

  – Festivalkvällen är till för att med vår närvaro visa att det finns en stor skara i Sverige och i Göteborg som inte går med på beskrivningen av våra asylsökande ungdomar i landet som ett så kallat “säkerhetsproblem”. Snarare är vårt mål att dessa ungdomar ska få flyktingstatus och chans att etablera sig här i Sverige – efter år av förväntan och hopp, säger Jonas Axel Abrahamsson, på Louvaio Productions som, tillsammans med Folkuniversitetet och Planeta, är arrangörerna för kvällen.

Elaha Soroor tillhör den unga generationen från Afghanistan och drivs av en stark önskan att via musiken förändra och återupptäcka afghansk kultur och identitet.

 – Elahas musik representerar främst unga generationen i Afghanistan – den som bär på en djupt rotad stolthet gentemot deras egen kultur och identitet, men som också strävar efter dess förändring, förnyelse och innovation. Hennes starka texter förankras ofta i berättelser om flykt, kvinnoförtryck, krig men också kärlek, säger Jonas Axel Abrahamsson.

Förband till Elaha Soroor under festivalkvällen är Mushtaq som tillsammans med andra unga rappare från Afghanistan vill utvidga kretsen av unga exil-afghaner som tar makten över sina egna berättelser. Sedan 2015 bor Mushtaq i Göteborg, går i gymnasiet, skapar musik och väntar på beslut i sitt asylärende.

Länk till biljettköp

OBS! För att festivalkvällen ska kunna äga rum behöver arrangörerna publikens hjälp att köpa biljetter innan den 8 oktober. Därför säljs biljetter till väldigt rabatterat pris nu i början. Priset kommer att öka en hel del efter 8 oktober, så passa på att köpa din biljett nu innan! Om inte målet på minst 300 sålda biljetter nås innan 8 oktober betalas pengarna tillbaka. Det går enkelt att följa hur många biljetter som sålts på sidan för biljettköpet.

Elaha Soroor spelar (förhoppningsvis), på Lundby Konsertsals scen den 4 november.