Planeta Festival

Nyheter

Tack/Gracias/Tervetuloa/شكر för Planeta Festival 2018!

Festivalens sista programpunkt är på väg att rundas av. Idris Akcamoors kosmiska jazz gungar fortfarande inombords. Innan vardagen smyger sig på, vill vi tacka för fem värmande och sprakande festivaldagar.

Många minnen kommer fortsätta lysa upp, när vintermörkret breder ut sig. En grå slaskig dag i december minns du kanske plötsligt några av de magiska stunder som årets festival bjudit på.

Kanske minns du att Fatoumata Diawara bjöd upp dig på scen, till gemensam dans, i ett fullsatt Stora Teatern eller dansen till Quarttangos kultförklarade hit “Isabella”, på Café Hängmattan, under den lika familjära invigningen.

Kanske minns du svenska Tzeitels klezmer, Lalitha & Nandinis indiska violiner, Olga Pericets flamenco eller Trio Samaras svensk-arabiska folkmusik. Kanske minns du hur du tog dina första tango- och polskasteg, trummade djembe eller känslan att sjunga i en kör, på ett språk som du inte förstod.

Särskilt tack till dig som med din förköpsbiljetter bidrog till att få afghanska artisten Elaha Soroor till Göteborg och därigenom göra festivalkvällen, till stöd för ensamkommande, möjlig. Vilken kväll att minnas!

Utan att vi ännu fått in alla publiksiffror vågar vi påstå att årets festival varit en av de mest besökta. Och vi instämmer med Fatoumata Diawara, att alla människor har samma färg:
 – Red. Humans have the same color. Red as our blood. Red as our love. We are all one.

Tack för Planeta Festival 2018!

****

Mycket av musiken och dansen från hela världen är även samlat på Facebook och Instagram under hashtaggen #planetafestival18.

Bilden ovan: Fatoumata Diawara på Stora Teatern, tackar tillsammans med publiken på scenen. Foto: Isak Struck

Psst! Vilken artist vill du se på nästa års festival? Var med och påverka i Publikens Val 2019!