Planeta Festival

Invigning: Quarttango och Planetapriset 2018

Med kultbandet Quarttango, tal och utdelning av pris till “Årets Inspiratör” invigs Planeta Festival. Årets festival är den 15:e i ordningen.

Priset delas ut till någon som inspirerat till hur vi skapar inkluderande mötesplatser i ett flerkulturellt samhälle. Från scenen underhåller kultbandet Quarttango. Fri entré!

Quarttango är kultbandet från Göteborg med rötterna från olika delar av världen. Fyra unga, nyfikna själar som tillsammans började arrangera, spela och skriva musik tillsammans, på musikhögskolan i Göteborg, i början på 90-talet. I bagaget hade de med sig tango, folkmusik, klassiskt och jazz. Låtar med smäktande tonslingor, drömskt och filmiskt, som många gånger framkallar tårar eller lockar till dans. Med en fot i teatermusiken har Quarttango alltid närt sig av scenkonsten och främjat ett öppet sinne för inspiration och transformation. Turnéerna har avlöst varandra och däremellan skrev kvartetten även musik till olika teaterpjäser som  “Horisonten är här” och ”Den kaukasiska kritcirkeln”. Quarttango är något av en göteborgsrelik från 90-talet som nu fortsätter sin resa.

Bandet har genom åren tagit små pauser och även bytt medlemmar. Kvartetten idag är: David Bolander, Jorge Alcaide, Jonas Franke-Blom och Laszlo Bozsodi Stålvik.