Planeta Festival

Konsert: Amanda Club feat. Sanba Zao & Family

Amandakören
Foto: Peter Lloyd

Musik från Haiti och Sverige med Sanba Zao & Family, Sanna & Sten Källman och Sångensemblen Amanda och Vokalkvartetten TETRA.

Ett långt samarbete med tre fantastiska musiker från Haiti mynnar nu ut i en konsertturné under Planetafestivalen. Sanba Zao, en förgrundsgestalt på den haitiska rootsmusikscen, är sångare, kompositör och slagverkare , liksom hans dotter Adjamile och sonen Woulele. 

Alla tre turnerar året runt, hemma och utomlands, med olika haitiska band. Mötet med Sanna & Sten Källman ger dessutom upphov till nya klanger, där även den nordiska folkmusiken tar plats.

Redan 2012 mötte Sanba Zao Sångensemblen Amanda och senast på Planetafestivalen 2016 gjordes en gemensam föreställning på Stora Teatern. 

Det blir ett kärt återseende för Sanba Zao som är otroligt förtjust i både Amanda och Tetra och det sätt som de tolkar och tar sig an musiken från Haiti.

Dessutom inledde Sten Källman under vintern ett skivprojekt tillsammans med Zao-trion med arbetsnamnet Drums & Wind. De första inspelningarna gjordes under januari 2019 i en studio i Port-au-Prince. Giftermålet mellan haitisk trummusik och svensk folk på blås kommer att manifesteras under kvällen.

Louis Lesly ”Sanba Zao” Marcelin       sång, haitian percussion
Adjamile Marcelin                                   sång, haitian percussion
Woulele Marcelin                                    haitian percussion
Sten Källman                                            sång, saxofon
Sanna Källman                                         sång, percussion

Vokalkvartetten Tetra – Sanna Källman, Anna Ottertun, Maria Stella och Ingrid Brännström

På scen: 19.00
Sluttid: 22:00
Biljettpris: 120 kr  (medlem 100 kr) student 80 kr

Arr. Sångensemblen Amanda. Plats: Amandas Teater