Planeta Festival

Konsert: Cyklon feat. Sanba Zao

Trummor och sång direkt från Haiti. Med familjerna Zao och Källman, ett klangfullt  möte där även den nordiska musiken tar plats. 

Cyklon är bandet med en exklusiv konsertturné under Planeta Festival. Trummor och sång direkt från Haiti med Sanba Zao, som är en förgrundsgestalt inom den haitiska rootsmusiken. Senast Sanba Zao gästade Planeta Festival var 2016, då med en bejublad konsert på Stora Teatern tillsammans med dottern Adjamile, sonen Woulele och Sångensemblen Amanda. 

På årets festival spelar trion Zao tillsammans med Sanna & Sten Källman från Göteborg. Det musikaliska mötet ger upphov till nya klanger, där även den nordiska musiken tar plats.

I vintras inledde saxofonisten Sten Källman ett skivprojekt tillsammans Sanba Zao med arbetsnamnet Drums & Wind. De första inspelningarna gjordes under januari 2019 i en studio i Port-au-Prince. 

Samarbetet mellan familjerna Zao och Källman, sedan 2012, har nu lett fram till att de för första gången uppträder med det gemensamma artistnamnet Cyklon.

Medverkande:
Louis Lesly ”Sanba Zao” Marcelin – sång, haitian percussion
Adjamile Marcelin – sång, haitian percussion
Woulele Marcelin – haitian percussion
Sten Källman – sång, saxofon
Sanna Källman – sång, percussion

Fri entré, biljett bokas i bibliotekets reception.

Plats: Dalabergs bibliotek, Uddevalla

På scen: 16:00
Sluttid: ca 17:00