Planeta Festival

Konsert: Cyklon – musik från Haiti

Amandakören
Foto: Peter Lloyd

Stödkonsert för grundskolan l’École Bazilo i Port-au-Prince. Sångensemblen Amanda feat Sanba Zao och Sten Källman. En blandning av haitisk och svensk musik. 

Konserten är en stödkonsert för en av grundskolorna i Samba Zaos kvarter i Port-au-Prince. Bidrag tas tacksamt emot i samband med kollekten. 

Cyklon är bandet med en exklusiv konsertturné under Planeta Festival. Trummor och sång direkt från Haiti med Sanba Zao, som är en förgrundsgestalt inom den haitiska rootsmusiken. Senast Sanba Zao gästade Planeta Festival var 2016, då med en bejublad konsert på Stora Teatern tillsammans med dottern Adjamile, sonen Woulele och Sångensemblen Amanda. 

På årets festival spelar trion Zao tillsammans med Sanna & Sten Källman från Göteborg. Det musikaliska mötet ger upphov till nya klanger, där även den nordiska musiken tar plats.

I vintras inledde saxofonisten Sten Källman ett skivprojekt tillsammans Sanba Zao med arbetsnamnet Drums & Wind. De första inspelningarna gjordes under januari 2019 i en studio i Port-au-Prince. 

Samarbetet mellan familjerna Zao och Källman, sedan 2012, har nu lett fram till att de för första gången uppträder med det gemensamma artistnamnet Cyklon.

Medverkande:
Louis Lesly ”Sanba Zao” Marcelin – sång, haitian percussion
Adjamile Marcelin – sång, haitian percussion
Woulele Marcelin – haitian percussion
Sten Källman – sång, saxofon
Sanna Källman – sång, percussion
Sångensemblen Amanda 

På scen: 18.00
Sluttid: 19.30

Arr: Betlehemskyrkan. Frivillig kollekt.