Planeta Festival

Konsert: Derya Tezcan + Enkel

Två konserter, två olika ursprung. Derya Tezcan bjuder på turkiska folkvisor och kvartetten unga kvinnor i Enkel har finsk folkmusiktradition som superkraft. 

 

Derya Tezcan är sångerska och gitarrist, född och uppvuxen i Stockholm med rötter i Turkiet. Under sin konsert kommer hon att bjuda på en musikalisk rundresa genom Turkiets alla regioner.

I Deryas repertoar finns folkvisor om tro, hopp och kärlek men även om besvikelse, förtvivlan och döden. Allt framfört med en passion och hjärta där en sångröst, en gitarr får möjligheten att uttrycka mystiken och den oändliga rikedomen turkisk folkmusik har att erbjuda.

 

Enkel tar sig an sin musik som varje superhjälte tar sig an sitt uppdrag. Det är livsviktigt och omöjligt för världen att vara utan. Deras superkraft är Traditionen, att vara den, lyfta fram den och skruva till den, så ingen kan undgå att höra att det är Enkels musik.

Med viola, kantele, melodikon och röster bjuder Enkel sin publik både på musik och ett framträdande som man sent glömmer. Gruppen har varit igång sen 2013 och deras två skivor har båda tilldelats pris som årets folkmusikalbum i Finland. Denna grupp är orädd, nyfiken och intensiteten är tät.

Med Leija Lautamaja, Miia Palomäki, Maija Pokela och Iida Savolainen

 

BILJETTPRISER
Ordinarie: 100 kr
Medlem: 80 kr
Student: 50 kr

På scen: 19.30
Sluttid: 22.00

Arr: Klubb Ankaret. Plats: Café Hängmattan, Musikens Hus