Planeta Festival

Konsert: Kaja

Med nerv, scennärvaro och tätt samspel bjuder Kaja på sin korsbefruktade hänförande mix av olika musikaliska uttryck. Kaja bryter ny mark där levande folkmusiktradition och invention samverkar. Inte konstigt då, att Kaja i år blev Publikens Val (se länk nedan).

Kaja har sedan starten 2005 hyllats för sin starka scennärvaro och sin dynamiska gränshatande musik. De har släppt flera rosade album, turnerat i Europa, Sydkorea och Nordamerika, skrivit film- och teatermusik och samarbetat med soloartister, poeter och konstnärer. Rötterna i Kajas musik hämtar näring i Östeuropa, men växer vidare in i gränslandet mellan traditionellt och nyskapande. Vidsynt och nyfiket låter de sin egensinniga musik få ta sina vägar från klezmer och tango till nordisk folkton, fransk vals, pop, afrobeat och klassisk kammarmusik! Resultatet är en filmisk kammarfolkmusik med överraskande vändningar och en fulladdad dynamisk bredd, där musikerna möts i ett tätt samspel och ett kraftfullt, lekfullt och själfullt uttryck.

Kaja har släppt tre album i eget namn, samt Midvintervaka i samarbete med gruppen Tetra. I mars 2015 hyllades Livet Nord, gruppens violinist, som Årets Artist på Folk- och världsmusikgalan i Berwaldhallen.

Medverkande:
Livet Nord – quinton (femsträngad fiol)
Camilla Åström – dragspel och piano
Daniel Wejdin – kontrabas

Arrangör: Folkuniversitetet och Kalebassi

Dembo and The Roots feat. Badou Ndiaye and Edd Bateman spelar även på samma scen och kväll.

Tjoho! Vill du delta i Publikens Val? Här kan du ge förslag på artist som du vill ska vara med i Planeta Festival 2019.