Planeta Festival

Konsert/Dans: RIM

Foto: Norrlandsoperan

Nordiska folkkvartetten Rim presenterar ett drivande och delikat ljudlandskap där de kombinerar dansmusik med improvisation och egna kompositioner. Allmän dans. I pausen spelar Västkustsallad. 

I lekfulla samtal växlar musikerna  i RIM mellan solistiska inslag och tätt samspel. Deras sceniska uttryck är allsidigt med rörelse, röster, dans och historier. Med sin närvaro på scenen och sitt kraftfulla musicerande vill Rim locka publiken ut på nya stigar. 

I pausen spelar Västkustsallad.

Maria Kalaniemi och släpptes under en turné i Norden och Baltikum under sommaren och hösten 2015. Skivan blev nominerad till Folkelarm-priset i september 2015 på Riksscenen i Oslo och kom på topp-listan i fRoots oktober-nummer.

Medverkande:
Jo Einar Sterten Jansen (NO) – fiol, hardingfela, oktavfiol, sång
Elin Jonsson (SE) – fiol, viola, sång
Hilde Fjerdingøy (NO) – tvåradigt dragspel, sång
Sunniva Abelli (SE) – nyckelharpa, sång

Sagt om RIM:
Här hör vi musiker som spränger gränser i samspel och arrangemang! De visar bredd i musikaliskt uttryckssätt, är goda kompositörer och fantastifulla arrangörer. Transparanta ljudbilder med rytmisk lätthet och kraft och inte minst groove. De fyra har var för sig en solistisk och personlig spelstil, detta har de tagit med sig in i samspelet. / Eli Storbekken

Groove-maskiner! / Olof Misgeld

Ex-cel-lent – playing skill, interplay, sensivity, diversity + pretentiousless, witty, sometimes also soul scraping stories. / Ants Johanson 

Plats: Folkmusikkaféet, Allégården

På scen: 20:00
Sluttid: 23:30