Planeta Festival

Planeta Barn: Fisken och Bintou 

Musikföreställning med Dinn dinn Bulo, som berättar om flickan som fick alla att lyssna. En saga från Senegal.

Det var en gång en flicka som hette Bintou. Hennes släktingar lyssnade inte på vad barnen vill och Bintou och hennes syskon får göra allt jobb. Hur ska de få de vuxna att lyssna på dem och förstå? Då träffar barnen en stor gyllene fisk vid floden… Sagan om Fisken och Bintou – flickan som fick alla att lyssna är Dinn dinn Bulos andra scenproduktion och spelas både i Sverige och utomlands på (franska/engelska). Berättande varvas med livemusik och interaktion med publiken. 

Medverkande:

Aktörer/musiker/komposition: Moustapha Ndiongue & Lansana Sane.
Regi, scenisk produktion: Charlotta Grimfjord Cederblad.
Bearbetning och översättning: Nadina Pundins & Moustapha Ndiongue.
Scen och ljus: Bonthrop.
Illustration: Sara Gimbergsson. 

Tapha Ndiongue är utbildad musiker och fritidspedagog med särskilt intresse för lärande, utveckling och pedagogiskt ledar- skap. Tapha är en mångsidig musiker och musikproducent som även spelar med musiker Seckou Keita, Sousou och Maher samt Henrik Cederblom/Sten Källman. 

Assane Sane är slagverkare från musikersläkten Cissokho. Han har en gedigen bakgrund i den traditionella musiken och kulturen i Casamance. Med legendariske Keba Rumba har han turnerat i Afrika och Europa i början av 2000-talet. I Sverige har han spelat med bland andra Markatta Musikteater, Teater Albatross, och Sten Källman/ZigZag Världsvisor, GAO och World Fusion Orchestra. 

Arr: Kulturhuset Kåken, Planeta. Plats: Kulturhuset Kåken.  

På scen: 10.45 

Sluttid: 11:30

OBS: Anmälan görs till koordinator@planeta.se (senast 28/10, nu endast ett fåtal platser kvar)