Flat Preloader Icon Hämtar festival

Workshop: Hilal Dance med live slagverk

4 november
12:00-16:00
Musikens Hus, Göteborg

Spännande dansworkshop med livemusik. Utifrån Hilal Dance Bodywork, en somatisk och yogisk praktik med inslag av dansterapi och meditation, utforskar vi olika rörelsekoncept tillsammans med slagverkaren Raúl Doello García på cajón.

Såväl erfarna dansare som nybörjare är välkomna.

Hilal Dance är en modern dansträning och konstform som utgår från holistisk rörelsefilosofi där andning och närvaro är centralt. Dansen påverkar utövaren på ett stärkande sätt, fysiskt och mentalt. En vanlig kommentar från deltagare efter en workshop är att ett stort välbefinnande infinner sig. Du utvecklar kroppsmedvetenhet och förmåga till uttryck. Genom terapeutiska improvisationsövningar stimuleras fantasin och kreativiteten.

Hilal Dance grundar sig på avant gard-dansaren Suraya Hilals sceniska arbete och dansutveckling. Denna estetiska form är ett resultat av hennes unika teknik.

Träning ges i grundning, centrering och integrering. Vi stärker kroppens hållning och linjering samtidigt som vi skapar mjukhet och flöde. Genom rytm- och rörelsegestaltning jobbar vi med hastighet, stillhet, kraftfullhet kontra återhållsamhet för att skapa dynamik och balans i vår dans. Genom repetition blir rörelsetekniken en naturlig del av dansen. Fokus är musikalisk gestaltning, närvaro och konstnärligt uttryck.

Lärare: Martina von Schwerin


Insläpp: 11:30
Workshop börjar: 12:00

Pris: 690 kr

Arrangör: Arabesque Academy i samarbete med Hilal Dance Sweden
Adress: Djurgårdsgatan 13, 414 62 Göteborg (Ingång från Musikens hus parkering, på sidan av huset.)

Foto: Laurry Ramirez Gallardo