Planeta Festival

Workshop: Polska och Schottis

Folklig dans med Anna Nyander och Jonas Simonson. Heldagskursen vänder sig till dig som har dansat en del eller mycket. 

Detta är en kurs där vi fördjupar oss i teknik, musikalitet och personligt uttryck. Vi kommer främst att använda oss av pols och schottis för att komma åt olika utmaningar, men det vi jobbar med att utveckla kommer man att kunna använda till andra dansformer också. Kursen riktar sig till dig som dansat en del eller mycket, inte till nybörjare.

Anna Nyander är dansare och danspedagog, utbildad på folkdansprogrammet på Danshögskolan, Malungs folkhögskola, hos sin dansforskande morfar Börje Wallin, samt direkt på dansgolvet. Anna är van att undervisa både erfarna dansare och nybörjare, och fördjupar sig gärna både i tradition, teknik och i det som ger dansaren sitt unika uttryck.

Jonas Simonson är en av Sveriges mest etablerade och innovativa flöjtister inom folk- och världsmusikscenen. Han är bland annat känd från band som Groupa, Den Fule och Bäsk. Jonas har även gedigen erfarenhet som pedagog och är sedan 2001 programansvarig för världsmusikutbildningen vid Göteborgs universitet. Med sin personliga, svängiga och rytmiska spelstil är han en fantastisk dansmusiker.

Biljettpris: 600 kr (400 kr för studerande och ungdomar upp till 25 år), betalas in på pg 107741-1 eller via Swish 1236085450 (ange namn + folklig dans).
Anmälan och frågor: kurser@folkmusikkafeet.net 

 

Arr: Folkmusikkaféet Allégården. Plats: Gräfsnäsgården

På scen: 10.00
Sluttid: 17.00