Hämtar festival

Planetas arrangörer 2020

Caramatu
Caramatu från Göteborg spelar och sjunger maracatu, en afrobrasiliansk suggestiv rytm med ett starkt driv och ett smittande sväng.

David Bäck
Artist och jamspecialist.

Folkdansringen/GNDS
Svenska Folkdansringen främjar folklig kultur inom dans, musik, dräkt och slöjd.
Göteborgs National Dans Sällskap/GNDS är en ideell förening som brinner för svensk bygdekultur såsom dans, musik, dräkt och slöjd. Viktigast är att trivas och ha roligt tillsammans, därför brukar vi kort och gott säga att vi står för Dans, Fest och Glädje – och motion får du på köpet!

Folka Kulturförening 
Idéel kulturförening i Mark & Göteborgs kommun med fokus på folk- och världsmusik.

Folkmusikkaféet
Folkmusikkaféet är en ideell förening. Vi verkar för att skapa en mötesplats för levande folkmusik och dans från hela världen i Göteborg.

Folkuniversitetet
Folkuniversitetet är Sveriges största anordnare av fristående konstnärliga utbildningar.

Göteborgs Stadsbibliotek
Stadsbiblioteket är Göteborgs största bibliotek där du kan låna böcker, film, musik och tidskrifter, spela tv-spel, läsa dagstidningar och mycket mer. Huset har många läsplatser, grupprum, datorer och skrivare, café och inte minst scener med hundratals arrangemang varje år.

Honjo Kulturexport
Honjo är en ideell förening som med stolthet vill  skapa en plattform för integration, enhet och jämlikhet inom Sverige. Honjo vill skapa förutsättningar för att Sverige och Göteborgsregionen att bli en arena för världsartister från Afrika, Karibien med mera.

Högskolan för scen och musik
Högskolan för scen och musik är en konstnärlig och pedagogisk kraft i lokal och global samhällsutveckling. Vi skapar unika konstnärliga uttryck, pedagogiska möten och mänskliga värden genom hantverksskicklighet och gränsöverskridande samverkan. Vi anordnar och deltar också i festivaler, symposier och konferenser i samarbete med andra delar av universitetet samt med olika kulturaktörer i staden.

Julien Djenke / Zondede (i samarbete med ABF)
Anordnar danskurser och rytmiska djembe workshops med musik och dans från Éwé och Gé-Mina-folken i södra Togo (Ghana/Benin) men även från Fon och andra folk i Västafrika.

Kalebassi
Forum för musik, slagverk, textilier, hantverk, interiör, konst och film från Afrika. Bokar, förmedlar och turnelägger musiker/artister från Afrika.

Konst och Musikfest Koster
En sprakande fest mitt i mörkaste hösten.

Kulturhuset Kåken
På Kåken skapas en attraktiv, trivsam och sjudande mötesplats full av kultur. Här finns massor av spännande program, öppen förskola, hälsotek, kafé och bibliotek. Biblioteket och programverksamheten är HBTQ-certifierade och arbetar normkritiskt och normkreativt för att alla ska känna sig välkomna till en trygg plats att vara på.

Kulturföreningen Uddevallakassetten
En idéell kulturförening som arrangerar konserter, festivaler, klubbkvällar, föreläsningar, utbyteskonserter, turnéer och resor. Vi tror på mötet mellan människor som en kraft mot okunskap och främlingsfientlighet. Uddevallakassetten serverar endast vegetarisk mat för miljön, djuren och hälsans skull.

Kulturhuset Blå Stället
Blå Stället är en mötesplats för alla som är intresserade av musik, samtal om samhället, teater, konst, barnaktiviteter, litteratur och mycket mer. Här finns verkstäder för eget skapande och du kan ta del av andras kunskap på många olika sätt. 

Lundby Församling, Biskopsgårdens kyrka
Biskopsgårdens kyrka på Vårväderstorget är en öppen och trygg mötesplats. Hit är du välkommen oavsett kön, sexuell läggning, bakgrund eller åsikt. Biskopsgården är idag en mångkulturell stadsdel där människor med olika bakgrund lever tillsammans. Integration och möten över gränserna är viktiga ledord för oss i kyrkan.

Paula de Hollanda
Paula de Hollanda är verksam som koreograf, dansare och danslärare. 

Världskulturmuseet
På Världskulturmuseet möter du föremål och berättelser från världens alla hörn i ett prisbelönt hus fullt av överraskningar. Här kan du bara hänga eller utforska vida världen. 

David Bäck och World Music Culture Club tillsammans med Celso Paco. Planeta Festival 2019.