Flat Preloader Icon Hämtar festival

Planetas arrangörer 2022

ABF
Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) är Sveriges ledande studieförbund. Vi erbjuder studiecirklar, kurser, föreläsningar samt kulturarrangemang i alla landets kommuner.

Betlehemskyrkan

Caramatu
Caramatu från Göteborg spelar och sjunger maracatu, en afrobrasiliansk suggestiv rytm med ett starkt driv och ett smittande sväng.

CCI

David Bäck, World Music Culture Club
Artist och jamspecialist.

Folkdansringen/GNDS
Svenska Folkdansringen främjar folklig kultur inom dans, musik, dräkt och slöjd.
Göteborgs National Dans Sällskap/GNDS är en ideell förening som brinner för svensk bygdekultur såsom dans, musik, dräkt och slöjd. Viktigast är att trivas och ha roligt tillsammans, därför brukar vi kort och gott säga att vi står för Dans, Fest och Glädje – och motion får du på köpet!

Folkmusikkaféet
Folkmusikkaféet är en ideell förening. Vi verkar för att skapa en mötesplats för levande folkmusik och dans från hela världen i Göteborg.

Folkuniversitetet
Folkuniversitetet är Sveriges största anordnare av fristående konstnärliga utbildningar.

Frölunda Kulturhus

Göteborg World Music Festival

Honjo Kulturexport
Honjo är en ideell förening som med stolthet vill  skapa en plattform för integration, enhet och jämlikhet inom Sverige. Honjo vill skapa förutsättningar för att Sverige och Göteborgsregionen att bli en arena för världsartister från Afrika, Karibien med mera.

Högskolan för scen och musik
Högskolan för scen och musik är en konstnärlig och pedagogisk kraft i lokal och global samhällsutveckling. Vi skapar unika konstnärliga uttryck, pedagogiska möten och mänskliga värden genom hantverksskicklighet och gränsöverskridande samverkan. Vi anordnar och deltar också i festivaler, symposier och konferenser i samarbete med andra delar av universitetet samt med olika kulturaktörer i staden.

Julien Djenke / Zondede
Anordnar danskurser och rytmiska djembe workshops med musik och dans från Éwé och Gé-Mina-folken i södra Togo (Ghana/Benin) men även från Fon och andra folk i Västafrika.

Kalebassi
Forum för musik, slagverk, textilier, hantverk, interiör, konst och film från Afrika. Bokar, förmedlar och turnelägger musiker/artister från Afrika.

Kosters Framtid

Kulturföreningen Uddevallakassetten

Kulturhuset Bergsjön

Kulturhuset Kåken
På Kåken skapas en attraktiv, trivsam och sjudande mötesplats full av kultur. Här finns massor av spännande program, öppen förskola, hälsotek, kafé och bibliotek. Biblioteket och programverksamheten är HBTQ-certifierade och arbetar normkritiskt och normkreativt för att alla ska känna sig välkomna till en trygg plats att vara på.

Kulturhuset Blå Stället
Blå Stället är en mötesplats för alla som är intresserade av musik, samtal om samhället, teater, konst, barnaktiviteter, litteratur och mycket mer. Här finns verkstäder för eget skapande och du kan ta del av andras kunskap på många olika sätt. 

Lundby Församling, Biskopsgårdens kyrka
Biskopsgårdens kyrka på Vårväderstorget är en öppen och trygg mötesplats. Hit är du välkommen oavsett kön, sexuell läggning, bakgrund eller åsikt. Biskopsgården är idag en mångkulturell stadsdel där människor med olika bakgrund lever tillsammans. Integration och möten över gränserna är viktiga ledord för oss i kyrkan.

Musikcentrum Väst

Musikens Hus
Majornas kulturcentrum med två barer, två scener och restaurangkök specialiserade på god vegetarisk mat, bra musik och lokal öl.
Musikens Hus slår upp portarna för dig som är sugen på riktigt bra konsertupplevelser, med bra liveakter och DJ:s. I huset finns två scener, en mindre i Hängmattan och en stor i konsertlokalen. Här bjuds på artister från hela världen, festivaler med inhemska och lokala band och klubbkvällar med DJ:s och liveband.

Mysk – Indisk dans & Magisk teater

Publika möten, Borås Stad

Songs of Songs

Studiefrämjandet

Ungerska Kulturföreningen Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Kör

Världskulturmuseet
På Världskulturmuseet möter du föremål och berättelser från världens alla hörn i ett prisbelönt hus fullt av överraskningar. Här kan du bara hänga eller utforska vida världen. 

Vitlycke museum

World Dance Company
Hos oss på World Dance Company hittar du spännande danser från olika delar av världen. Vår dansskola ligger sedan 1996 på Kulturhuset Oceanen på Stigbergstorget, denna sköna avspända och böljande kulturocean! Vi som driver skolan är en grupp artister och lärare inom olika danser som också utvecklar kulturverksamheten i Göteborg.

World Music Culture Club

World Sessions

World Music Oasis

ÖGAT – Östra Göteborgs Alternativa Träffpunkt

David Bäck och World Music Culture Club tillsammans med Celso Paco. Planeta Festival 2019.