Flat Preloader Icon Hämtar festival

(fullsatt)Workshop: Brasiliansk dans med livemusik

7 novembar
16.00-17.30
Konstepidemin

Kom och dansa Coco och Maracatu, två helt olika typer av danser från Pernambuco i norra Brasilien.

OBS! Fullsatt.

Coco – den folkliga barfota partydansen och Maracatu – suggestiv, rituell och kunglig. Dessutom ackompanjerat av livemusik med slagverksgruppen Caramatu.
Max 30 deltagare.
Arrangör: Caramatu
Adress: Konstepidemin, Hus 8, Konstepideminsväg 6
Workshops med stöd av Musikverket

Arrangör: Caramatu

Om Coco
En rytm och en folklig partydans med afrikanska och inhemska rötter som görs både i cirkel och som pardans. Stegen är enkla men det är i mötet med andra som magin uppstår med lek och improvisation. Alla sjunger med och ackompanjerar med handklapp. Den karaktäristiska musiken kommer från fyra instrument, ganza (skak), bastrumma, pandeiro och triangel. Ibland även av träskodans! Deltagarna får pröva på både sånger och danser med dansaren och danspedagogen Johanna Ehn.

Om Maracatu
En afrobrasiliansk musik och dansform från Pernambuco. Dansas till bombastisk slagverksmusik och återfinns traditionellt både i religiösa sammanhang och på karnevaler. Grupperna, eller ”Nacoes”, uppträder genom att paradera med en trumgrupp på 80–100 slagverkare, en sångare, en kör och dansare. Kungen, drottningen och den karaktäristiska dockan klär upp sig i fantastiska kostymer och uppträder för att imitera den portugisiska kungliga domstolen under barocktiden. Prova på med läraren Ewa Lundin. Det kommer bli svettigt!

Fler programpunkter med Caramatu under Planeta Festival:
Konsert: Caramatu

Foto: Mateus Maciel