Flat Preloader Icon Hämtar festival

Om Planeta

Planeta är ett välkomnade och rörligt nätverk med passion för musik och dans från olika delar av världen. Vi är en föränderlig, energifylld och lite svävande organism som år efter år utvecklar samarbetsformerna för att tillsammans arrangera en festival som lyser upp i höstmörkret.  

Allt började 2003. Några kulturarrangörer i Göteborg samlades och diskuterade hur de tillsammans skulle kunna synliggöra och sprida Folk- och Världsmusiken som genre till en större publik. Sedan dess har det tillkommit arrangörer i vårt nätverk och några har fallit ifrån, för att sedan återkomma ett annat år. Arrangörerna i nätverket varierar och kan vara institutioner, enskilda arrangörer, ideella föreningar, kyrkor, studieförbund eller en artist som vill arrangera sin egen konsert, eller skapa rum för sin unika kulturyttring. Planetas sätt att samverka gjorde att vi vann pris som Året arrangör 2013, på Folk-och Världsmusikgalan. 

Planeta Festival, dess program och existens, är inte begränsad till en eller en liten grupp av bokares tycke och smak. Festivalen skapas av eldsjälarna som väljer att delta i nätverket. Detta är det som får Planeta att snurra, det skapar en närhet, mångfald och förhoppningsvis både en eller två överraskningar. 

Tillsammans är vi starka!

Simbi på invigningen av festivalen 2017. Foto: Nadim Elazzeh