Flat Preloader Icon Hämtar festival

Hej festivalbesökare!

Bakom Planeta finns ett nätverk av kulturarrangörer. Varje höstlov (v 44) sedan 2003 arrangerar vi tillsammans Planeta Festival på olika scener i Göteborg och Västsverige. Programmet vänder sig till dig som är nyfiken på dans och musik från alla världens hörn. Förutom konserter, dans- och teaterföreställningar kan du i workshops prova olika danser och instrument. Mycket i programmet passar till höstlovslediga barn och ungdomar. Flera programpunkter har fri entré. Välkommen!

Hur köper jag biljetter? Finns festivalpass?

Festivalens spridning av scener och arrangörernas olika förutsättningar gör att det inte finns något centralt biljettkontor och inte heller något festivalpass. Vi är stolta över mångfalden, som besökare kan du upptäcka ställen som du kanske inte tidigare kände till. Information om kostnader för workshops, biljettpriser till konserter och var du köper din biljett hittar du på varje enskild programpunkt här på hemsidan. 

Var hittar jag programmet?

Programmet för årets festival kommer publiceras här på hemsidan stegvis från och med i början av september. Hela programmet är uppe i samband med programsläppet i slutet av september. Efter programsläppet hittar du det tryckta programmet hos arrangörerna och i Go:teborgs programställ runt om i staden. OBS! På grund av Covid-19 släpps det inte något program i pappersform 2020.

Hur får jag veta vad som är på gång?

Om du vill kan du vara med i våra nyhetsutskick och tidigt få tips om vilka programpunkter som är klara och andra nyheter om vad som är på gång, som exempelvis nominering till Planetapriset. Din mejladress används endast av Planeta och sprids inte till tredje part. Du anmäler dig till nyhetsbrevet enklast genom att registrera dig nedan. Du kan även följa oss på Facebook och Instagram.

Annette Poja, Planeta Festival 2016. Arrangör: World Dance Company. Foto: Cheng Kwok-Keung.