Flat Preloader Icon Hämtar festival

Konsert: Den Azerbadjanska musikskatten

29 oktober
18.00-19.15
Kulturhus Bergsjön, Göteborg
Fri Entré

Följ med på en resa, en resa i tiden då musik hördes genom vev grammofonen eller kristallradion. Lyssna till sånger som fortfarande har en viktig plats i den azerbajdzjanska musikskatten.

Pianisten Huseyn Nasirov och sångerskan Nasrin Pakkho framför en konsert på azerbadjanska från artister som Rashid Behbudov, Nermine Memmedova, Zeynab Xanlarova och Sövkat Alakbarova.

Huseyn Nasirov: Piano
Nasrin Pakkho: Sång

Huseyn Nasirov Har studerat på musikhögskolan i Azarbadjan och har under många år arbetat som musiklärare, bland annat i Kulturskolan i Göteborg. Huseyn Nasirov har även under många år arbetat i professionella och stora orkestrar. Han spelar flera instrumentet och i den här konserten spelar han piano. Huseyn är ordförande i en musik förening.

Nasrin Pakkho är utbildad skådespelare från Tehrans Universitet. Här i Sverige arbetar hon som film- och animationslärare på Kulturskolan Nordost och frilansar även som regissör och filmproducent. Hon har gjort över 130 dokumentär, kort spelfilmer, konstfilmer och även medverkat som skådespelare i flera stora filmproduktioner.
Nasrin är aktiv i musik gruppen Nava.

Arrangör: Kulturhus Bergsjön

Samarbetspartner: Nasrin Pakkho Film
Adress: Kulturhuset Bergsjön, Rymdtorget 9, 415 66 Göteborg