Flat Preloader Icon Hämtar festival

Konsert: Dubioza Kolektiv

3 november
21.00-01.00
Musikens hus Göteborg

Dubioza Kolektiv är en spännande balkanbrygd av hiphop, ska, rock och reaggae, kryddat med electronicaoch traditionella melodier från Balkan.
Live är Dubioza Kolektiv ett utbrott av energi.

Euforisk balkan-ska-rock-reggae Dubioza Kolektiv är en spännande balkanbrygd av hiphop, ska, rock och reaggae, kryddat med electronicaoch traditionella melodier från Balkan.
Live är Dubioza Kolektiv ett utbrott av energi.

Deras senaste album, är lika samhällskritisk som Dubioza Kolektiv alltid har varit men samtidigt är musiken mer medryckande och livligare än någonsin.
Texterna berör händelser som har skett de senaste åren, som protesterna i Istanbuls Gezi Park och flyktingkris.
Dubioza Kolektiv har fått besök av en rad kända gästartister som Manu Chao, Benji Webbe från Skindred, Roy Paci, punjabiska sångaren BEE2, katalanska ska-rumba bandet La Pegatina och trumpetspelaren Dzambo Agusev från Makedonien.

Sångerna är på bosniska/serbiska/kroatiska, engelska, spanska, italienska samt punjabi. Det är redan nu tydligt att 2022 blir ett produktivt år för Dubioza Kolektiv. De har släppt nytt album och ska turnera över hela Europa.

På Eurosonic röstades de av besökarna fram till festivalens bästa band! Dubiozas energiska uppträdanden lämnar ingen oberörd. Förbered dig på en euforisk och oförglömlig afton!

Arrangör: Musikens Hus

Samarbetspartner: Urban Balkan Malmö
Adress: Djurgårdsgatan 13, 414 62 Göteborg