Flat Preloader Icon Hämtar festival

Invigning Día de Muertos – De dödas dag

29 oktober
14.00-15.00
Världskulturmuseet, Göteborg

I Mexiko firas minnen av de döda med fest och gemenskap. Kom och fira med oss!

Día de muertos är en färgsprakande tradition som baseras på en legend där de dödas själar kommer tillbaka till jorden för att träffa släkt och vänner. Kring denna tid uppmärksammar många kulturer runt om i världen nära och kära som har gått bort. Under höstlovet pyntar vi museet och firar Día de Muertos med en mängd olika aktiviteter för både barn och vuxna.

Folkdansgruppen Mexicas bjuder på färgsprakande dans från olika regioner i Mexiko och sång med artisten Lorena. Dessutom ges en introduktion till årets ofrenda*

Mexicas är en dansgrupp som i mer än 30 år visat mexikansk kultur genom dans. Mexikansk folklore består av en stor mängd traditionella danser, med olika i sorters kläder, rörelser etc, beroende på vilka regioner de representerar.

Lorena Fajardo var finalist i talongshowen Popstars México och blev därefter en del av gruppen T’De Tila som bildades efter tävlingen.

* En ofrenda skulle kunna beskrivas som ett altare eller offeraltare tillägnad en viss person, oftast en bortgången släkting. Ofrendan är en viktig del av Dia de muertos. 

I samarbete med Mexikanska föreningen i Göteborg. 

Pris: Ingår i museets årskort för vuxna (140 kr/år), fri entré för alla under 19 år.

Arrangör: Världskulturmuseet i samarbete med Mexikanska föreningen i Göteborg. 
Adress: Södra Vägen 54, 412 54 Göteborg