Flat Preloader Icon Hämtar festival

Konsert (streamas): Martina Almgren This Song of Mine

29 Oktober
20:00 - 21:15
Pustervik

Trumslagaren och kompositören Martina Almgren, ger sig ut på ett äventyr, där hon bjuder in oudspelaren Ahmad al Khatib, sångerskan Karin Burman och Owe Almgren, akustisk basgitarr. Poesi av den indisk-bengaliske poeten Rabindranath Tagores står i fokus med tankar om livet som rör vår existens, längtan och gemenskap.

Konserten bjuder på lyrisk musik, specialskriven för gruppen, som sprudlar av intensitet och inlevelse, med influenser från jazz, världsmusik, nordisk folkton, orientaliska stämningar. Ouden och basgitarren bildar en säregen drömsk klang som omfamnar melodin och slagverket kommenterar med lätta intrikata rytmer.

Under konserten berättar Martina om Tagore och hans liv, om dikterna och vad som lockade henne att tonsätta just Tagores lyrik.

Martina Almgren är trumslagare och kompositör med passion för uttrycksfulla melodier och lockande rytmer. Hon har sedan slutet av 1990-talet varit aktiv i Sverige och Europa i diverse olika konstellationer: Martina Almgren Quartet, Oh Yeah Orchestra, med brittiska pianisten Zoe Rahman i MOZ trio, skotska saxofonisten Laura Macdonald, samt i nya Martina Almgren PEACE OF MIND

Konserten kommer även att streamas på; https://planeta.streamify.io/play/broadcast/jj0QCdjBtKN

Arrangör: Jazzföreningen Nefertiti i samarbete med Pustervik

Adress: Pustervik, Järntorgsgatan 12, Göteborg