Flat Preloader Icon Hämtar festival

Konsert: Monoswezi

4 november
21.00.22.30
Pensionat Ekenäs, Sydkoster

Monoswezi är ett kollektiv av musiker från Mozambique, Norge, Sverige och Zimbabwe. Medlemmarna har ett gemensamt intresse för afrikansk musik generellt och i synnerhet musiken från Zimbabwe och Mozmbique. Monoswezi eftersträvar ett musikaliskt uttryck där respekten för tradition möter olika referenser och influenser från pop och jazz. På repertoaren finns både traditionell musik och låtar skrivna av bandmedlemmarna.

Monoswezi har jobbat tillsammans i 10 år, har släppt 5 album och turnerat runt Europa, Afrika och Asien. I början var det mest traditionell musik från Zimbabwe och Mozambique med jazz influenser. Med åren har de olika influenser som bandmedlemmarna tagit med sig i samarbetet, flätats samman och skapat en tydlig musikalisk identitet.
På det senaste albumen”Shanu” spelas primärt original kompositioner influerade av pop och elektronisk musik, där instrument som mellotron och andra synthar, samt gitarr är närvarande i ljudbilden.

Monoswezi har under de senaste åren turnerat i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Kroatien, Ungern, England, Vietnam, Singapore, Hong Kong, Malaysia, Kina, Zimbabwe, Mozambique, Sydafrika och Indien, med konserter på bl a London Jazz Festival, Radio Concert in BBC, Jazz Ahead Bremen, Mela Festival, Penang Island Jazz Festival, BBC:s scen på The Latitude Festival, in Music festival I Zagreb, Budapest Ritmo festival, Udaipur World Music Festival för att nämna några.

Monoswezi består av:
Hope Masike – sång, mbira, slagverk
Calu Tsemane – sång, gitarr, slagverk
Hallvard Godal – saxofon, klarinet, mellotron
Putte Johander – bas
Erik Nylander – trummor

Arrangör: Kosters samhällsförening i samarbete med Västra Götalandsregionen, Statens Kulturråd, Strömstads Kommun, Kosterstiftelsen

Adress: Pensionat Ekenäs,