Flat Preloader Icon Hämtar festival

Konsert: Mor & Swing Tarturo

4 november
19.00-21.30
Café Hängmattan, Musikens Hus
Fri Entré

Två olika musikvärldar i två olika konserter på en kväll. Med arabiskklingande Mor och rebelliskt swingande Swing Tarturo. Fri entré.

Detta evenemang livestreamas! Länk till streaming-sida

19.00-20.00 MOR

Arabiskt klingande musik med svenska texter.

Den göteborgsbaserade gruppen Mor spelar nyskriven orientalisk musik med texter på svenska. De bygger upp ett suggestivt landskap med orientaliska skalor och rytmer och kramar in dramatiska nutidspoem in i en arabisk sångstil. Mors musik är suggestiv och meditativ men stundtals också medryckande rytmisk. Musiken skrivs av sångerskan Anna Ottertun och oudspelaren Filip Bagewitz, Göteborg.

Anna Ottertun sjöng 1996–2012 arabiska sånger från flera olika länder i bandet Sumer, som leddes av den irakisk sångaren och oudspelaren Talal Ismail (Göteborg). Av Talal lärde hon sig både sångerna, språkljuden och den arabiska sångstilen

—–

20.30-21.30 SWING TARTURO

Swing med inspiration från 20-30-talet med ett sound som hämtad ur en riktigt ståtlig radiogrammofon i trä.

Swing Tarturo, kulörta lyktor i en trädgårdsfest för själen. Den Göteborgsbaserade kvartetten har etablerat sig med sin unika stil av nutidsswing och energifyllda liveframträdanden. Gammal som ung får svårt att hålla koll på både fötter och smilband när Swing Tarturo släpper fram sin impulsivitet och lekfullhet. 
Aktuella texter influerade av vår omvärld blandas med gamla heta tongångar och tillsammans med sin publik skapar de en tidlös atmosfär där vi och dem inte längre existerar och gränser suddas ut. I musik som klingar 1920-tal, rytande blues och rebellisk swing valsar de med samtiden in i en ljusare framtid.

Arrangörer: MCV, Planeta, Possibilitas och World Sessions