Flat Preloader Icon Hämtar festival

Konsert: Samara Ensemble

4 november
19.00-20.00
Kulturhuset Kåken

Samara utforskar det modala landskapet i musiken från Mellanöstern och Norden och potentialen i det som är gemensamt och det som är nytt. Deras konstnärliga verktyg är melodier, både vokala och instrumentala, rytm och improvisation.

Samara, ett musikaliskt möte mellan nordisk och orientalisk tradition. Ahmad al Khatib (oud), Avin Omar (sång), Youssef Hbeisch (perc), Larisa Ljungkrona (dragspel, sång), Stefan Bergman (bas), Sten Källman (sax). Trio Samara, bestående av den palestinska oudspelaren Ahmad al Khatib, basisten Stefan Bergman och saxofonisten Sten Källman genomförde 2018 ett stort projekt finansierat av Musikverket. De ville sedan utvidga ensemblen med Larisa Ljungkrona på dragspel, den kurdiska sångerskan Avin Omar och den palestinska slagverkaren Youssef Hbeisch. Med turné i Mellanöstern och Sverige blev det ett mycket lyckat äventyr som sedan har fortsatt.

Avin sjunger på kurdiska, men också arabiska och persiska och dragspelerskan Larisa använder sin röst i textlös improvisation och finska runosånger.

Arrangör: Kulturhuset Kåken
Adress: Kålltorpsgatan 2