Flat Preloader Icon Hämtar festival

Konsert: World Music Culture Club

4 november
20.30-23.00
Utopia Jazz, Göteborg

Helgen 3-4 november intar Worldmusic Culture Club och David Bäck UtopiaJazz med musik från hela världen.

Som musiker är David Bäck en självklar och starkt lysande stjärna. Han har gjort musiken till en mångkulturell mötesplats. David inspirerar till hur vi tillsammans kan skapa ett samhälle och en värld som inkluderar oss alla. Det blir två kvällar fyllda av överraskningar, improvisation och gemenskap.

Marianne Holmboe är en norsk musiker bosatt i Göteborg. Sången är hennes uttrycksmedel, som hon ackompanjerar med diverse slagverk och ibland med gitarr. Hon har specialiserat sig på traditionell arabisk musik, flamenco och andalusisk medeltida arabisk och sefardisk musik.

Lamine Faty föddes i Ziguinchor i södra Senegal 1986. Ziguinchor är huvudstaden i en region som heter Casamance, en region som är känd för sitt rika och levande kulturliv. Lamine beskriver själv att det var som att växa upp i ett bibliotek av rytmer, varje kväll spelades musik någonstans. I Casamance är många olika stammar representerade såsom Mandinka, Jola, Manjako, Mankagne, Fula, Balante, Serrer och Bainounk. Varje stam har sina specifika rytmer. Lamine som själv är Mandinko fick därmed lära sig en mängd olika rytmer och traditioner från olika stammar under sin uppväxt. Sedan väldigt ung hade Lamine en stark dragning till Djembe med stark motivation, nyfikenhet och lust tog han alla chanser att lära sig mer. Lamine har ägnat hela sitt liv åt att spela Djembe och är en sann mästare, en Djembefola.

Haweeyo Mohamuud är en lysande sjungande stjärna i Mötesplats Backa Brunnsbo Community Center där hon är ett drivande kraftpaket. Hon sjunger Danshits och Vaggvisor från Somalia.

Hiba Sbeity är Äldrekonsulent i Hammarkullen och leder Kultur & MusikCafe på Träffpunkten. Hiba sjunger fantastiskt vackra sånger av Fayroz från Libanon på Arabiska.

Elbasisten Owe Almgren har under lång tid utvecklat och förnyat basspelet inom improvisationsmusiken.
Känd som en groovy basist och virtuos improvisatör, aktiv både i Sverige och internationellt kan man höra Owe bla i följande grupper, Martina & Owe Almgren Quartet, Moz Trio, bar T Feat.Jim Beard, Bohuslän Big Band mfl.

Marianne Holmboe – sång
Haweeyo Mohamuud – sång
Hiba Sbeity- sång
Lamine Faty – slagverk
David Bäck- piano & sång
Owe Almgren- bas

Entré 120:-
Student 60:-

För bordsbokning:
www.utopiajazz.com