Flat Preloader Icon Hämtar festival

Konsert: Sallyswag

7 november
16.00-17.30
Dergårdsteatern, Lerum

Sallyswag är en musikalisk käftsmäll, ett färgsprakande, sceniskt liveband och musikkollektiv. Blixtrande solistiska inslag, tunga grooves och feministiska budskap formar bandet och de utgör en unik akt som saknar motsvarighet i musiksverige. Medlemmarna har rötter i dancehall, R&B/hiphop, pop/jazz, balkan/oriental, afro och svensk folkmusik.

OBS! Den tidigare konserten kl 14.00, är inställd

Allt började vintern 2013 då violinisten och riksspelmannen Erika Risinger bestämde sig för att starta sitt drömband. Hon letade upp de coolaste och bästa musikerna hon kunde hitta. Resultatet blev nio personer starka Sallyswag. De möttes upp i Göteborg och började skriva musik. Efter flera veckors jammande och skrivande så fanns en färsk och unik repertoar som var redo att beröra premiärpubliken på Folk- och Världsmusikgalan/Umeå Folk i februari 2014.

Sedan startskottet på Umefolk har Sallyswag spelat ett 100-tal bejublade konserter över hela landet. Allt ifrån små intima scener, till stor amfiteater på Parkteatern i Stockholm dit 2500 personer kommit för att höra det omtalade världsmusikbandet. I konsertbagaget har Sallyswag även Urkult där de förtrollade hela publiken i Näsåkers upptrampade skogar sommaren 2014.
Tidig vinter 2014 fick världsmusikbandet chansen att golva Femtastics trogna danspublik på Debaser i Stockholm med sina texter som ”Systraskapet ska blomstra” och “Enade ändå inte samma färg, som en stam krigar vi för varann”.

I mars 2015 vann Sallyswag titeln som årets nykomling på Folk- och Världsmusikgalan med motiveringen:
”Normer och regler är inget för Årets nykomling. En stark och oväntad kryddblandning sätter inte bara smaklökarna på prov när de exploderar. Musik med rötter i grytan, musik som rör om – här kommer en riktigt cool käftsmäll.””Alla borde kolla in Sallyswag och om de är så här bra efter ett år, då kommer de kunna skapa magi i framtiden.”

Sanna Eriksson – sång
Aurelia Dey – sång
Erika Risinger – fiol
Ebba Wigren – trumset
Nadia Hamouchi – trumpet
Anna Malmström – klarinett, basklarinett
Paulina Moberg – trombon
Matilda Fritzell – gitarr

Denna konsert riktar sej till tjejer i tonåren 13-19 framför allt, men alla är välkomna. Vi gör 2 föreställningar med max. 125 personer i publiken åt gången, så det blir gött att ha lite tjöt med bandet efteråt.

Arrangör: Musik i Lerum, Lerums kommun, kultur & bibliotek
Samarbetspartners: Västra Götalandsregionen Kulturens

Adress: Alingsåsvägen 9, 443 35 Lerum