Flat Preloader Icon Hämtar festival

Workshop: Avslappnande yoga till magisk koramusik med Fatou Sonko & Senny Camara

3 november
18.30-20.00
Hemgården, Borås

Avsluta dagen med en avslappnade yoga till tonerna av stränginstrumentet kora!
Koramusiker och sångerska Senny Camara och yogainstruktör Fatou Sonko håller tillsammans en workshop. Efter avslutad workshop kommer Senny att ge oss några smakprov på sång till kora.


Det krävs inga förkunskaper för att delta.
Har du yogamatta så ta med den!
(Yogamattor finns att låna för den som inte har).

Senny Camara
Senny Camara växte upp till ljudet av korans helande musik vid traditionella brottningskamper i södra Senegal. Genom koran tar Senny Camara med oss på en resa till regionerna i de antika Serere-rikena samtidigt som hon hedrar instrumentets magiska krafter.

Senny Camara är inte enbart en koramusiker, ett instrument som vanligtvis är reserverat för män. Med sin lysande röst tecknar konstnären konturerna av en personlighet formad av förfäders melodier, knuten till önskningar om frigörelse, nyfikenhet och musikaliska ouvertyrer enligt de möten som har lett henne från Senegal till Frankrike.

Fatou Sonko
Utifrån en önskan om en mer inkluderande yogavärld startade Fatou Sonko Diversity Yoga i Borås. Engagemanget väcktes när hon utbildade sig till yogalärare och då såg tydliga normer inom yogan och hur det i sin tur appellerade till människor som passade in i den normen.
Fatou Sonko har som ambition att bredda yoganormen och skapa förutsättningar för alla som vill yoga. Alla ska kunna känna sig lika välkomna in i yogavärlden och kunna ta del av yogans hälsoeffekter.

Arrangemanget presenteras av Kalebassi A Cooking Pot i samverkan med Borås Stad, Publika möten.

Foto: Shay Peretz, Valérie Dorpe

Arrangör: Kalebassi och Borås Stad, Publika möten

Samarbetspartner: Hemgården, Borås
Adress: Hemgården, Österlånggatan 57, 503 37 Borås