Flat Preloader Icon Hämtar festival

Konsert: Song of Songs/Trio Samara

5 november
18.00-19.15
Betlehemskyrkan
Fri Entré

Välkomna till en konsert med nya tonsättningar av kärlekspoesi ur Höga Visan för åtta röster. Medverkar gör också instrumentalensemblen Trio Samara som skapar ny musik i mötet mellan Norden och Mellanöstern.

Nyskriven musik med text ur Höga Visan för åtta röster och instrumentalensemble. Därutöver presenteras annan vokalmusik och texter på temat kärlekens urkraft. Trio Samara spelar sin blandning av musik från Norden och Mellanöstern med gästande slagverkaren Youssef Hbeisch från Palestina/Paris

I en värld som blöder av konflikter, sjukdom och oro är musiken en vila och en helig plats att hämta kraft från. Källan är kärleken och de ord som beskriver den genom århundranden. Däri finns vårt hopp om mänsklighet.

Projektet Song of Songs vill besjunga urkraften och tidlösheten i kärlekens möjlighet. Vi vill skapa ett intressant möte med nykomponerad musik för åtta röster och instrument. Utgångspunkten är texter från den sufiska poesin och Höga Visan som geografiskt utspelar sig i Mellanöstern. 

Denna konsert ger publiken tillfälle att få en första smak inför en musikföreställning med namnet Song of Songs som har premiär 2022. 

Medverkande:

SONG of SONGS

Sanna Källman, Anci Hjulström, Karin Marmander, Åsa Johansson, Sten Källman, Robin Johansson, Patrick Rydman, Gunnar Axelson Fisk

TRIO SAMARA

Ahmad al Khatib (oud), Stefan Bergman (bas), Sten Källman (sax), Youssef Hbeisch (percussion)

Fri entré!

Arrangör: Betlehemskyrkan & Song of Songs
Adress: Erik Dahlbergsgatan 11B