Flat Preloader Icon Hämtar festival

Workshop: Sevillanas – den festliga flamencodansen

4 november
16:30-19.00
Musikens Hus, Göteborg

Lär dig den festliga flamencodansen Sevillanas!

Vi dansar i par eller enskilt och inga förkunskaper krävs för att lära denna populära dans som dansas på fester i Andalusien av alla oavsett ålder. Lärare är dansaren Raúl Doello García.

Född och uppvuxen i El Puerto de Santa Maria i Andalusien, Spanien, började Raúl Doello García dansa flamenco vid nio års ålder på Carmen Morales dansskola. När han var sexton  medverkade han som dansare i skolans flamencogrupp som uppträdde vid flera olika scener. Och vid tjugo års ålder började han arbeta för en av världens största hotellkedjor där scenframträdanden, dans och kommunikation var en viktig del av arbetet. Han har undervisat i flamenco och rytm på olika skolor i Göteborg.

Sevillanas är den mest populära folkdansen i Spanien. Musiken går i tretakt och dansen är en välkänd flamencopalo som härstammar från Sevilla men dansas på fester över hela Andalusien.

Tidigare var Sevillanas mycket populär i bostadskvarterens samlingsplatser, så kallade corralas, men dansen kan spåras ända tillbaka till åren före de katolska monarkerna.Ett musikaliskt verk kallat seguidillas castellanas utvecklades med tiden och anpassades till flamencostilen men det var inte förrän 1884 som den spanska kungliga akademin officiellt erkände termen Sevillanas och inkluderade den i spanska språkets ordlexikon.

Plats: Danssalen, Musikens Hus. Ingång via Musikens hus parkering, på sidan av huset.

Pris: 390 kr
Insläpp: 16:00
Workshopen börjar: 16:30

Anmäl dig!

Arrangör: Arabesque Academy
Adress: Djurgårdsgatan 13, 414 62 Göteborg

Foto: Laurry Ramirez Gallardo, Martina-von-Schwerin