Flat Preloader Icon Hämtar festival

Workshop: Prova på Hilal Dance

4 november
10:30-11:30
Musikens Hus, Göteborg
Fri Entré

Välkommen att testa på Hilal Dance!
En yogisk och terapeutisk dans med lugnande effekt. Ta chansen att stärka både kropp och sinne samtidigt som du får utlopp för din kreativitet.

Hilal Dance är en modern dansträning och konstform som utgår från holistisk rörelsefilosofi där andning och närvaro är centralt. Dansen påverkar utövaren på ett stärkande sätt, fysiskt och mentalt och en återkommande kommentar från deltagare efter en klass eller workshop är att ett stort välbefinnande infinner sig. Du utvecklar kroppsmedvetenhet och förmåga till uttryck. Genom terapeutiska improvisationsövningar stimuleras fantasin och kreativiteten.

Hilal Dance grundar sig på avant gard-dansaren Suraya Hilals sceniska arbete och dansutveckling. Denna estetiska form är ett resultat av hennes unika teknik.

Inga förkunskaper krävs och både erfarna dansare och nybörjare är välkomna. Vi tränar i bekväm, smidig och enhetlig klädsel för att visuellt förstärka den integrerade kroppen. Träning ges i grundning, centrering och integrering. Vi stärker kroppens hållning och linjering samtidigt som vi skapar mjukhet och flöde och genom rytm- och rörelsegestaltning jobbar vi med hastighet, stillhet, kraftfullhet kontra återhållsamhet för att skapa dynamik och balans i vår dans.

Fokus är på musikalisk gestaltning, närvaro och konstnärligt uttryck. En del av dansträningen består av Hilal Dance Bodywork, en somatisk och yogisk praktik med inslag av dansterapi och meditation.

Lärare: Martina von Schwerin.
Fri Entré
Plats: Musikens Hus, Danssalen. Ingång från Musikens hus parkering på sidan av huset.
Insläpp: 10:00
Workshopen börjar: 10:30

Arrangör: Arabesque Academy i samarbete med Hilal Dance Sweden
Adress: Djurgårdsgatan 13, 414 62 Göteborg