Flat Preloader Icon Hämtar festival

Invigning: Bosphorus Ensemble & Planeta Pris 2021

2 november
19.00-21.00
Stora Teatern
Fri Entré

Välkommen! Med en av Egyptens mest berömda sånger och utdelning av pris till ”Årets Inspiratör” invigs Planeta Festival. Fri entré. Evenemanget kommer även att livestreamas.

Detta evenemang livestreamas! Länk till streaming-sida

Årets festival är den 18:e i ordningen. På invigningen delas Planetapriset ut till någon som inspirerat till hur vi skapar inkluderande mötesplatser i ett flerkulturellt samhälle. Förra årets pristagare, Eddie Wheeler, kommer att överräcka priset, till årets pristagare Sten Källman. (Läs nyheten!)

Bosphorus Ensemble framför ”Enta Oumri” i pandemitider.

Bosphorus Ensemble – orkestern från Göteborg med tjugotalet musiker – presenterar ett nytt konsertprogram. I detta program tolkas en av Egyptens mest berömda, och längsta, sånger som 1964 gjordes känd av en av Mellanösterns största stjärnor: Oum Kalsoum. Den storslagna sången, som i sitt original är cirka 40 minuter lång, heter på arabiska “Enta Oumri”, på svenska: “Du är mitt liv”. I det nya konsertprogrammet ingår även ett medley av traditionell armenisk folkmusik och nyskrivna kompositioner.
Konstnärlig ledare och orkesterledare är oud-spelaren Ahmad Al-Khatib.

Den andra delen av konsertprogrammet inleds av ett medley av armenisk folkmusik och följs av nyskrivna kompositioner av Ahmad Al-Khatib. 

Bosporhus Ensemble. Foto: Dominika Maria Alkhodari.

Mer om Bosphorus och konsertprogrammet.

Evenemanget kommer även att livestreamas.

Fri entré! Biljetter bokas via Stora Teaterns hemsida.

Arrangör: Planeta
Adress: Stora Teatern, Kungsparken 1